nieuws

Richtlijn bekistingen moet aantal ongevallen verminderen

bouwbreed Premium

Richtlijn bekistingen moet aantal ongevallen verminderen

De Arbeidsinspectie komt veel overtredingen tegen van de regels voor gezond en veilig werken met betonbekistingen. Een richtlijn moet zorgen dat werkgevers en werknemers de regels beter gaan begrijpen.

De branche werkt aan een ‘richtlijn betonbekistingen’, bevestigt René van Zutven, bestuurslid van de sectie betonbekistingsbedrijven van de Vereniging van Steiger-, Hoogwerk- en Betonbekistingbedrijven (VSB). “Hij wordt begin 2013 gepubliceerd en is vergelijkbaar met de Richtlijn Steigers. Als branche willen we het aantal ongevallen verminderen. Al onze leden hebben veilige producten, maar verkeerd gebruik leidt tot ongevallen. We proberen het bewustzijn van de gebruikers te verhogen.”

Volgens Van Zutven is aanpassing van producten zodat ze niet verkeerd gebruikt kunnen worden, niet aan de orde. “De materialen voldoen aan alle normen en voorschriften.” Om de problematiek beter onder de aandacht te brengen, wordt de Richtlijn betonbekistingen opgenomen in een Arbocatalogus.

Bekijk hier de huidige Arbocatalogus Bouw en Infra

Reageer op dit artikel