nieuws

Record investeringen groene energie

bouwbreed Premium

-De wereldwijde investering in groene energie heeft in 2011 een recordhoogte bereikt van 202 miljard euro, een stijging met 5 procent ten opzichte van 2010. Dat blijkt uit cijfers van Bloomberg New Energy Finance. De stijging werd vooral veroorzaakt door een impuls voor zonne-energie. De investering in de zonne-industrie steeg met 36 procent tot 106 […]

-De wereldwijde investering in groene energie heeft in 2011 een recordhoogte bereikt van 202 miljard euro, een stijging met 5 procent ten opzichte van 2010. Dat blijkt uit cijfers van Bloomberg New Energy Finance.

De stijging werd vooral veroorzaakt door een impuls voor zonne-energie. De investering in de zonne-industrie steeg met 36 procent tot 106 miljard. Windenergie heeft het daarentegen bijzonder moeilijk. De investering in 2011 zakte met 17 procent tot 582 miljard. Het grootste slachtoffer van deze teruggang is voorlopig Vestas, de Deense fabrikant van windturbines. Dit bedrijf moet herstructureren, waarbij 2335 banen zullen sneuvelen.

Reageer op dit artikel