nieuws

Planbureaus naar gebouw Economische Zaken

bouwbreed

Het statige oude pand aan de Bezuidenhoutseweg 30 wordt omgebouwd tot een denktank van de drie landelijke planbureaus.

De verbouw komt dit voorjaar in een dbfmo-contract van 30 jaar op de markt, kondigt de Rijksgebouwendienst aan. De opdracht is dat het oude onderkomen van het ministerie van Economische Zaken geen doorsnee kantoor mag worden, maar hét kenniscentrum van de Rijksoverheid: “Een ‘denktank’ waar excellent onderzoek verricht wordt en prikkelende debatten en seminars plaatsvinden”. B30 wordt het nieuwe onderkomen van het Centraal Planbureau, Sociaal en Cultureel Planbureau en het Planbureau voor de Leefomgeving.

Het ministerie van Maxime Verhagen fuseerde onder het nieuwe kabinet met Landbouw en is naar de overkant van de straat verhuisd. Sindsdien staat het bijzondere pand vlakbij Den Haag Centraal en het Haagse Bos leeg.

Het Rijksmonument heeft een oppervlakte van 21.000 vierkante meter. Het geheel moet worden gemoderniseerd en alle installaties moeten worden vervangen.

Reageer op dit artikel