nieuws

Opvallende gevel

bouwbreed

Een penthouse van twee verdiepingen boven op het appartementencomplex De Woldenpoort wordt een blikvanger in het stadscentrum van Steenwijk. Geen van de bouwvakkers die er aan werken, kunnen de opvallend vormgegeven gevel typeren. ‘‘Hij lijkt nog het meest op een klokgevel, maar is het niet.’’ B + O Architecten uit Meppel trekt de 25 appartementen […]

Een penthouse van twee verdiepingen boven op het appartementencomplex De Woldenpoort wordt een blikvanger in het stadscentrum van Steenwijk. Geen van de bouwvakkers die er aan werken, kunnen de opvallend vormgegeven gevel typeren. ‘‘Hij lijkt nog het meest op een klokgevel, maar is het niet.’’ B + O Architecten uit Meppel trekt de 25 appartementen en twee winkels in de stijl van de Amsterdamse School op. In de gemetselde gevels komen rondom pendanten in hoogte variërend van 16 tot 22 meter. Naast beide winkels realiseert opdrachtgever Woonconcept Vastgoed in Meppel in totaal 25 appartementen, waarvan een aantal met inpandige wintertuin, en twee penthouses met dakterras. De totale bruto vloeroppervlakte bedraagt 1.300 vierkante meter. Bouwbedrijf Nimberg in Havelte is inmiddels een jaar met het project bezig en hoopt voor de bouwvak klaar te zijn. Totale bouwkosten zijn circa 5 miljoen euro.Foto: Alex J.de Haan

Reageer op dit artikel