nieuws

Nieuw metselwerk en hoepels

bouwbreed Premium

Nieuw metselwerk en hoepels

Een cadeau voor het dorp van de jubilaris. De 40 meter hoge schoorsteen van de zuivelfabriek in Scharsterbrug wordt op kosten van de eigenaar, Vreugdenhil BV Diary Products in Voorthuizen, volledig gerestaureerd. Dat gebeurt ter ere van het honderdjarig bestaan van de fabriek, waarin nu dochterbedrijf Phoenix Dairy Foods is gevestigd. De top van de […]

Een cadeau voor het dorp van de jubilaris. De 40 meter hoge schoorsteen van de zuivelfabriek in Scharsterbrug wordt op kosten van de eigenaar, Vreugdenhil BV Diary Products in Voorthuizen, volledig gerestaureerd. Dat gebeurt ter ere van het honderdjarig bestaan van de fabriek, waarin nu dochterbedrijf Phoenix Dairy Foods is gevestigd. De top van de schoorsteen is over een lengte van 4 meter volledig opnieuw gemetseld. Het metselwerk aan de binnen- en buitenzijde was zodanig aangetast, dat vrijwel alle voegen opnieuw moesten worden gevuld. De ijzeren banden, die in het metselwerk zelf voor het verband zorgden, zijn uitgekapt en opnieuw aangemetseld. Ook het gele siermetselwerk is deels hersteld. Schoorsteenbouwer Harm Meijer BV uit Ten Boer verving bovendien 35 ijzeren hoepels, die omhoog zijn getakeld en het metselwerk rondom de schoorsteen verstevigen.

Foto en tekst: Noordoost/   

Reageer op dit artikel