nieuws

Montfoort gaat voor energieneutraal

bouwbreed Premium

-De gemeente Montfoort zet een nieuwe stap op weg naar duurzaamheid. Het gehele dak van het stadskantoor wordt bedekt met zonnepanelen. Dat levert minimaal 65.000 kilowatt stroom op, ongeveer het verbruik van 20 huishoudens per jaar. Met deze ingreep wordt het stadskantoor dat gevestigd is in de oude burcht van de Utrechtse stad, energieneutraal. Montfoort […]

-De gemeente Montfoort zet een nieuwe stap op weg naar duurzaamheid. Het gehele dak van het stadskantoor wordt bedekt met zonnepanelen. Dat levert minimaal 65.000 kilowatt stroom op, ongeveer het verbruik van 20 huishoudens per jaar.

Met deze ingreep wordt het stadskantoor dat gevestigd is in de oude burcht van de Utrechtse stad, energieneutraal. Montfoort heeft al een substantiële subsidie toegezegd gekregen. Het is niet de eerste gemeente die zonnepanelen toepast op een stadskantoor, maar wel de eerste gemeente die het op zo’n grote schaal doet. De gemeente verwacht de PV-installatie in negen jaar terug te verdienen.

Reageer op dit artikel