nieuws

Mijnwater als bron van energie

bouwbreed

De gemeenteraad van Heerlen is akkoord gegaan met de oprichting van een zelfstandige Mijnwater BV met een werkkapitaal van 1,3 miljoen euro van de gemeente. Heerlen is vooralsnog de enige aandeelhouder. Heerlen laat het experiment met mijnwater als energiebron tot 2014 lopen. Het nieuwe bedrijf moet actief klanten gaan werven. Volgens wethouder Riet de Wit […]

De gemeenteraad van Heerlen is akkoord gegaan met de oprichting van een zelfstandige Mijnwater BV met een werkkapitaal van 1,3 miljoen euro van de gemeente. Heerlen is vooralsnog de enige aandeelhouder. Heerlen laat het experiment met mijnwater als energiebron tot 2014 lopen. Het nieuwe bedrijf moet actief klanten gaan werven. Volgens wethouder Riet de Wit is het project financieel haalbaar mits binnen 3 jaar genoeg afnemers worden gevonden.

Reageer op dit artikel