nieuws

Lichte stijging faillissementen in bouwsector

bouwbreed

Lichte stijging faillissementen in bouwsector

Het aantal faillissementen in de bouw is in 2011 licht gestegen. In totaal gingen 837 bouwbedrijven failliet. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) becijferd.

Een jaar eerder legden 826 aannemers het loodje. In het eerste kwartaal van 2010 gingen 253 bouwbedrijven failliet. Na de eerste drie maanden van vorig jaar stond te teller op 220. Het CBS telt eenmanszaken niet mee.

Kredietverzekeraar Graydon berekende onlangs dat in 2011 1400 bedrijven in de bouwnijverheid failliet gingen. In die cijfers zitten behalve bouwbedrijven onder meer ook installateurs, toeleveranciers, houthandelaren en timmerfabrieken. In Nederland werden het afgelopen jaar 9531 faillissementen uitgesproken. Het aantal faillissementen van bedrijven, exclusief eenmanszaken, bedroeg in 2011 bijna 6200, een procent minder dan in 2010.

Reageer op dit artikel