nieuws

Kranen hijsensluisdeur Eefde

bouwbreed

EefdeTwee zware mobiele kranen hielden woensdagavond urenlang de sluisdeur van de sluis bij Eefde omhoog. De kranen droegen een dwarsbalk waaraan de 90 tons zware sluisdeur was bevestigd. De deur werd ongeveer anderhalve meter boven het water getild en gestut. Daardoor konden inspecteurs van Rijkswaterstaat en TNO met een bootje de schade aan de onderkant […]

EefdeTwee zware mobiele kranen hielden woensdagavond urenlang de sluisdeur van de sluis bij Eefde omhoog. De kranen droegen een dwarsbalk waaraan de 90 tons zware sluisdeur was bevestigd. De deur werd ongeveer anderhalve meter boven het water getild en gestut. Daardoor konden inspecteurs van Rijkswaterstaat en TNO met een bootje de schade aan de onderkant opnemen. Tegelijkertijd maakten duikers camerabeelden van de beschadigingen aan de drempel en de sluiswanden. De komende dagen worden de beelden geanalyseerd om een restauratieplan te maken. Vorige week kwam de schuifdeur door nog onbekende oorzaak met een klap naar beneden. Inmiddels zijn de tandwielkasten uit hun behuizing gehesen en naar de fabriek van K&W Transmissies uit Lelystad vervoerd. Aannemersbedrijf Janssen-Venneboer uit Wijhe en elektrotechnisch bedrijf Alewijnse verzorgen het onderhoud van de sluizen in het Twentekanaal.

Foto en tekst: Sjef Prins/APA

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels