nieuws

Koningstunnel in Den Haag weer open

bouwbreed Premium

Koningstunnel in Den Haag weer open

De Koningstunnel bij het Centraal Station in Den Haag is weer open voor het verkeer. Dat meldt een woordvoerder van de gemeente.

De buis van de Raamkade naar de Lekstraat is afgesloten geweest vanwege een lek in een brandblusleiding. De politie vreesde dat het water, afkomstig uit een gescheurde verbindingsmof in de brandblusleiding, op het wegdek zou bevriezen. “Het vriest niet meer, daarom is het verantwoord om de tunnel weer vrij te geven”, aldus de voorlichter.

Vanavond gaat de tunnel echter om negen uur weer dicht, niet alleen omdat het dan weer gaat vriezen, maar ook in verband met de reparatie. De lekkage houdt volgens de woordvoerder geen verband met de permanente lekkage van grondwater door de voegen van de tunnel.

Reageer op dit artikel