nieuws

Kamerleden willen kabels internet in dijken

bouwbreed

Kamerleden willen kabels internet in dijken

Tweede Kamerleden Afke Schaart en Anne-Wil Lucas (beiden VVD) zien mogelijkheden om afgelegen gebieden via de dijken digitaal te ontsluiten. Zij stellen vragen aan minister Verhagen (economische zaken) en staatssecretaris Atsma (water) over dubbelgebruik van de waterkeringen.

Als de dijken toch open moeten om de digitale monitoring aan te brengen, kunnen dan niet ook telecombedrijven met voorzieningen voor breedbandinternet daarin meeliften? “200.000 woningen en bedrijven in Friesland, Zeeland en Groningen hebben geen snel internet. Een steeds groter deel van onze economische groei komt vanuit de ICT. Breedband-internet biedt grote economische kansen, juist in minder dichtbevolkte gebieden. Denk aan architecten of ontwerpers die grote hoeveelheden data moeten uploaden.” Ze heeft de telecombedrijven en de waterschappen nog niet gesproken over de mogelijkheden. 

Reageer op dit artikel