nieuws

Kabinet vult lijst Crisis- en herstelwetprojecten aan

bouwbreed Premium

Kabinet vult lijst Crisis- en herstelwetprojecten aan

Meer bouwprojecten kunnen profiteren van de Crisis- en herstelwet.

De ministerraad heeft Waterfront Harderwijk, Centrumplan Eerbeek/Brummen, Spoorzone Tilburg, oostelijk Centrumgebied Arnhem en vliegbasis Soest aangewezen als ‘ontwikkelingsgebieden’. Dit stelt bestuurders in staat tijdelijk van milieunormen af te wijken.

Er zijn ook twee innovatieve experimenten bijgekomen. Ook dat maakt het afwijken van regels voor deze projecten makkelijker. Het gaat om Newtonpark Leeuwarden en om particulier opdrachtgeverschap in de gemeente Almere. Andere projecten die onder de Crisis- en herstelwet vallen zijn landschapspark Lingezegen, bedrijvenpark Deventer A1, glastuinbouwcluster Withagen en Afvalverwerking VAR (Voorst), nieuwe Driemanspolder (Zoetermeer), gebiedsontwikkeling luchthaven Twente, Hofbogen Rotterdam, stationsomgeving Driebergen-Zeist en landgoed de Reehorst, Rotterdamsebaan Den Haag, N50 Ens-Emmeloord en IJzeren Rijn.

Reageer op dit artikel