nieuws

Inspectie van deur en constructie sluis Eefde

bouwbreed Premium

Rijkswaterstaat onderzoekt met de fabrikant de tandwielkasten van de deur van de sluis in Eefde. De kasten zijn hiervoor uit hun behuizing gehesen en naar de fabriek gebracht. De sluisdeur kwam vlak na de jaarwisseling plotseling naar beneden tijdens het schutten van een schip. Hoogwater belemmert momenteel de inspectie van de sluiskolk. Het water kan […]

Rijkswaterstaat onderzoekt met de fabrikant de tandwielkasten van de deur van de sluis in Eefde. De kasten zijn hiervoor uit hun behuizing gehesen en naar de fabriek gebracht. De sluisdeur kwam vlak na de jaarwisseling plotseling naar beneden tijdens het schutten van een schip. Hoogwater belemmert momenteel de inspectie van de sluiskolk. Het water kan niet weg, zodat de gevallen sluisdeur met een kraan omhoog moet worden gehesen. Zodra de deur boven het water hangt, wordt hij gestut en kan de inspectie beginnen. Duikers onderzoeken ook de drempel en de wanden. Bij een eerste onderzoek vorige week was al geconstateerd dat de deur en de constructie geen zware schade hebben opgelopen.

Reageer op dit artikel