nieuws

Inflatie overtreft stijging van cao-lonen

bouwbreed

De cao-lonen zijn vorig jaar evenals in 2010 met 1,3 procent gestegen. De bescheiden toename betekent een daling van het besteedbaar inkomen. Vanwege de oplopende inflatie werd het geld 2,3 procent minder waard. In de bouw namen volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) de cao-lonen met 0,7 procent toe. De contractuele loonkosten stegen […]

De cao-lonen zijn vorig jaar evenals in 2010 met 1,3 procent gestegen. De bescheiden toename betekent een daling van het besteedbaar inkomen. Vanwege de oplopende inflatie werd het geld 2,3 procent minder waard.

In de bouw namen volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) de cao-lonen met 0,7 procent toe. De contractuele loonkosten stegen afgelopen jaar met 1,5 procent.

In het vierde kwartaal was 78 procent van de cao’s afgesloten. Voorop loopt de horeca waar alle collectieve overeenkomsten al vernieuwd zijn. In het onderwijs daarentegen, waar 48 procent van de cao’s tot stand gekomen zijn, lopen de gesprekken uitermate stroef.

Bij de cao-sectoren particuliere bedrijven en gesubsidieerde sector stegen de loonkosten met respectievelijk 1,9 en 1,6 procent.

Reageer op dit artikel