nieuws

Imtech voert orderboek in 2010 op met 600 miljoen

bouwbreed

De orderportefeuille van Imtech is in het afgelopen jaar met 600 miljoen euro gestegen naar 5,8 miljard. Dat maakte topman René van der Bruggen bekend in zijn nieuwjaarstoespraak voor de medewerkers.

Volgens de bestuursvoorzitter markeert de stijging van de werkvoorraad “de goede positie” waarin Imtech verkeert.

“In 2010 rapporteerden we een toename van de orderportefeuille van 10 procent naar 5,2 miljard euro. Deze positieve tendens houdt Imtech ook in 2011 vast, ondanks uitdagende economische omstandigheden in een aantal landen en markten”, aldus Van der Bruggen.

De orderportefeuille nam toe als gevolg van acquisities, maar evenzeer door autonome groei. Vooral in Duitsland, Polen, Zweden, Noorwegen, Finland, Engeland en Ierland wist Imtech vooruitgang te boeken. In Nederland, België en Spanje daarentegen staat de markt onder druk.

De technisch dienstverlener presenteert volgende maand zijn jaarcijfers. Volgens Van der Bruggen wordt dan in elk geval een groei van de operationele winst bekendgemaakt. De topman loopt nog niet vooruit op dit jaar, maar maakte wel duidelijk dat Imtech wat betreft de langetermijndoelstelling “goed op koers ligt”. Het bedrijf wil in 2015 uitkomen op een omzet van 8 miljard bij een marge van tussen 6 en 7 procent.

Imtech profiteert naar eigen zeggen vooral van de toenemende vraag naar groene technische oplossingen. Zo is het concern betrokken bij de ‘vergroening’ van stadions, de verduurzaming van de Europese autoproductie, de realisatie van duurzame energie- en biomassacentrales en de verbetering van de energieprestaties in honderden gebouwen.

Deze week verwierf Imtech nog de opdracht voor de realisatie van alle technische oplossingen in één van de meest geavanceerde en milieuvriendelijke afvalverwerkingscentrales ter wereld. Deze wordt gebouwd in de buurt van Warschau in Polen en moet in staat zijn circa 120.000 ton afval per jaar – meer dan 400 ton afval per dag – te verwerken. De order heeft voor Imtech een waarde van 77 miljoen euro.

Reageer op dit artikel