nieuws

Ict-dochter Unica fuseert met Schutte

bouwbreed

Unica-ICT en Schutte Informatisering gaan fuseren. “Met deze fusie anticiperen we op de ontwikkelingen in de markt, waarbij ict een steeds kritischer primair bedrijfsproces van organisaties is”, verklaart Marcel Schutte van Schutte Informatisering de fusie. Het nieuwe bedrijf, Unica Schutte ICT, adviseert, implementeert en onderhoud ict-netwerken, bedrijfscommunicatie en bedrijfssoftware. Schutte beschikt over een eigen datacenter. […]

Unica-ICT en Schutte Informatisering gaan fuseren. “Met deze fusie anticiperen we op de ontwikkelingen in de markt, waarbij ict een steeds kritischer primair bedrijfsproces van organisaties is”, verklaart Marcel Schutte van Schutte Informatisering de fusie. Het nieuwe bedrijf, Unica Schutte ICT, adviseert, implementeert en onderhoud ict-netwerken, bedrijfscommunicatie en bedrijfssoftware. Schutte beschikt over een eigen datacenter. Unica is de twee na grootste technisch dienstverlener van Nederland en werkt in het onderwijs, gezondheidszorg, industrie en utiliteitsbouw. Het installatieconcern behaalde in 2010 een omzet van 304 miljoen euro. Topman Rik Dikken gaf een half jaar geleden in Cobouw al aan op zoek te zijn naar groei. “In ict gaat zoveel gebeuren. Beveiliging, domotica, voice over ip, het wordt steeds belangrijker en alles schuift over elkaar heen. Daar moeten we bij zitten. Ict zal op termijn de vierde nutsvoorziening zijn, na gas, water en elektriciteit.”

Reageer op dit artikel