nieuws

Heddes-curator wil Hoorn bankgarantie niet uitkeren

bouwbreed

Curator Alfons Dunselman van de boedel van Heddes is naar de rechter gestapt om uitbetaling van de bankgarantie van 5 miljoen euro aan de gemeente Hoorn tegen te houden.

Dunselman wil niet zeggen waarom de gemeente Hoorn volgens hem geen aanspraak kan maken op de bankgarantie, die in 2001 gesteld was voor de bouw van de toneeltoren in Hoorn. “Daar heb ik mijn redenen voor”, zegt Dunselman. Mogelijk wil hij onderhandelingsruimte met de gemeente houden.

De toneeltoren stortte tijdens de bouw in. Sindsdiens loopt een strijd om de bankgarantie. De gemeente Hoorn claimde in eerste instantie 10 miljoen euro bij Heddes vanwege de ondervonden schade. Dat bedrag is inmiddels verhoogd met de gederfde rente. De claim was samen met het mislukte vastgoedproject Hotel Lijnden hoofdoorzaak van het faillissement van Heddes vorig jaar.

Na het faillissement van de Hoornse bouwer en de snel volgende doorstart, kozen Hoorn en Heddes voor een tijdelijk staakt-het-vuren. Het nieuwe Heddes kreeg in die periode (opnieuw) de opdracht van de gemeente om een grote multifunctionele accommodatie in de stad te bouwen. In juni meldde Hoorn zich bij de curator met de mededeling dat ze aanspraak wil maken op de bankgarantie.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels