nieuws

Groente van het dak

bouwbreed

Op het dak van een kantoorpand in de New Yorkse wijk Queens heeft de Brooklyn Grange inmiddels al twee jaar succesvol groenten geoogst. Daksysteem, substraat en drainagelagen zijn geleverd door Optiegroen, dat het concept van stadslandbouw nu ook wil uitrollen in Nederland. Daarvoor wil het bedrijf joint-ventures aangaan met vastgoedexploitanten en restauranteigenaren die de groenten […]

Op het dak van een kantoorpand in de New Yorkse wijk Queens heeft de Brooklyn Grange inmiddels al twee jaar succesvol groenten geoogst. Daksysteem, substraat en drainagelagen zijn geleverd door Optiegroen, dat het concept van stadslandbouw nu ook wil uitrollen in Nederland. Daarvoor wil het bedrijf joint-ventures aangaan met vastgoedexploitanten en restauranteigenaren die de groenten verwerken in hun gerechten. Optiegroen is al in gesprek met de eigenaar van een leegstaand kantoor in het centrum van Rotterdam.

> pagina 11: biologisch boeren

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels