nieuws

Gokken op lostrekken handel

bouwbreed

De dure olie drijft de prijzen van kunststoffen weer op. Ook de volumes stijgen. Plotselinge marktbewegingen maken mensen zenuwachtig. Ze denken: heb ik zitten slapen? Maar om de prijzen op te drijven bestaat nog een methode die waarschijnlijk werkt. Zelf partijen opkopen via een ander om die een week later weer op de markt te […]

De dure olie drijft de prijzen van kunststoffen weer op. Ook de volumes stijgen. Plotselinge marktbewegingen maken mensen zenuwachtig. Ze denken: heb ik zitten slapen?

Maar om de prijzen op te drijven bestaat nog een methode die waarschijnlijk werkt. Zelf partijen opkopen via een ander om die een week later weer op de markt te gooien, met natuurlijk een beetje winst.

De prijzen van de non-ferrometalen zijn weer gestegen. Koper ging 4 procent omhoog, lood 5 procent en zink 2 procent. Aluminium deed dit keer niet mee met de prijsstijgingen. De opleving is een vrij normaal verschijnsel in het begin van het jaar. Iedereen wil voor de jaarwisseling zo weinig mogelijk voorraad op zijn balans hebben. Na de feestdagen volgt de aanvulling. Bij staal blijft het vreemd dat de prijzen iets gestegen zijn de afgelopen weken. Het ruwe staal blijft maar dalen, sinds september met ruim 150 dollar per ton. Waarschijnlijk doen de schrootprijzen en energielasten deze daling weer te niet. Betonstaal steeg met 30 euro per ton. Ook van dit materiaal zullen de afnames niet echt zijn toegenomen.

Hard- en zachthout zijn rustig deze week. De Duitstalige landen melden een flauwe markt. Zand en grind zien weinig perspectief. Misschien komt een impuls van de dijkverzwaringen.

Reageer op dit artikel