nieuws

Geld voor Stelling van Amsterdam

bouwbreed

De provincie Noord-Holland investeert 5 miljoen euro in de Stelling van Amsterdam. Van het bedrag kunnen vijf projecten worden uitgevoerd. Dat maakt de provincie Zuid-Holland bekend. Het gaat om onder meer de restauratie van forten en de inrichting van bezoekerscentra. De provincie stelt dat van de restauratiekosten maximaal de helft wordt gesubsidieerd en driekwart van […]

De provincie Noord-Holland investeert 5 miljoen euro in de Stelling van Amsterdam. Van het bedrag kunnen vijf projecten worden uitgevoerd. Dat maakt de provincie Zuid-Holland bekend. Het gaat om onder meer de restauratie van forten en de inrichting van bezoekerscentra. De provincie stelt dat van de restauratiekosten maximaal de helft wordt gesubsidieerd en driekwart van de inrichtingskosten. Het geld is afkomstig uit een potje van 10 miljoen euro dat al in 2008 werd gevuld. Van dit bedrag is 5,4 miljoen euro nooit gebruikt. Dit geld wordt nu aangesproken. De Stelling van Amsterdam staat op de Unescolijst van Werelderfgoed en moet onder meer daarom behouden worden.

Reageer op dit artikel