nieuws

Geen nieuwe kerncentrale in Zeeland

bouwbreed Premium

Er komt geen tweede kerncentrale in Zeeland. Door onder meer de aanhoudende recessie is er geen geld voor de energiefabriek. Dat maakt het Zeeuwse energiebedrijf Delta bekend.

Volgens een toelichting van het energiebedrijf hebben een combinatie van financiële malaise, noodzakelijke hoge investeringen en een slecht investeringsklimaat het plan de nekslag gegeven. Daar komt nog bij dat er momenteel sprake is van overcapaciteit op de energiemarkt met als gevolg lage energieprijzen.

De aandeelhouders van Delta zijn hiervan inmiddels op de hoogte gesteld. Over twee à drie jaar wil Delta proberen om toch verder te gaan met het project.

Het energiebedrijf kondigt aan dat het wel blijft investeren in nieuwe mogelijkheden om energie op te wekken. Ook blijft het geloven in de mogelijkheden van kernenergie. “Een kerncentrale zou op z’n vroegst pas in 2020 operationeel zijn”, zo licht de organisatie toe. “Nu de bouw van de tweede kerncentrale uitgesteld is, heeft Delta tijd om de effecten op de strategie goed te evalueren.”

Reageer op dit artikel