nieuws

Fugro weerstaat turbulentie

bouwbreed

Fugro weerstaat turbulentie

Bodemonderzoeker Fugro heeft vorig jaar op een omzet van een slordige 2,5 miljard euro minstens 266 miljoen euro winst gemaakt.

Bovenop de 260 miljoen van de eerder afgegeven prognoses haalt het ingenieursbureau 6 miljoen euro uit de alliantie met de specialist in elektromagnetische metingen EMGS. Dankzij zijn brede geografische spreiding en het brede pakket van klantgroepen slaagde Fugro er prima in een weerwoord te geven aan de lastige omstandigheden.

De nieuwe zuinigheid bij de overheden van de oude economieën was stevig voelbaar in de bouw en luchtkartering. Dit werd gecompenseerd met werk uit opkomende landen zoals Brazilië, China (Hongkong) en West-Australië. De divisies Survey en Geoscience realiseerden een omzetgroei van 10 procent. De activiteiten van Geotechniek, de derde poot van Fugro, stabiliseerden zich op het niveau van 2010.

President-directeur Wester is positief over de kansen in 2012. Er zijn vergunningen afgegeven voor de exploratie in de Golf van Mexico, waar sinds de olieramp in 2010 het werk op een laag pitje stond. Ook op de Noordzee nemen de activiteiten toe. Wester verwacht de seismische scheepscapaciteit efficiënter te kunnen inzetten en rekent op een hogere bezettingsgraad.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels