nieuws

Franse topman onderuit bij Grontmij

bouwbreed Premium

Franse topman onderuit bij Grontmij

De kaalslag in de top van ingenieursbureau Grontmij heeft een nieuw slachtoffer gemaakt. Met onmiddellijke ingang is bestuurder Jean-Luc Schnoebelen op non-actief gesteld.

De Fransman wordt verweten onvoldoende mee te werken aan aan de opbouw van de nieuwe financiële structuur van Grontmij. De raad van commissarissen draagt Schnoebelen op 9 maart tijdens een buitengewone vergadering van de aandeelhouders voor ontslag voor.

Grontmij meldt dat pogingen te komen tot een constructieve oplossing helaas niets hebben opgeleverd. “Inmiddels is een onherstelbare vertrouwensbreuk geconstateerd. De raad van commissarissen betreurt dat het tot de schorsingsbeslissing heeft moeten komen.”

De voor 9 maart geplande buitengewone aandeelhoudersvergadering belooft spannend te worden. De raad van commissarissen stelt zowel voor de benoeming van de nieuwe bestuurders Michiel Jaski (ceo) en Frits Vervoort (financiën) als het ontslag van Schnoebelen. Grontmij is in Nederland in een sanering verwikkeld die tot 200 van de 2200 arbeidsplaatsen zal kosten.

Reageer op dit artikel