nieuws

Fitzpatrick bouwtbibliotheek in Londen

bouwbreed

Volker Fitzpatrick realiseert voor bijna tien miljoen euro een nieuwe bibliotheek voor de universiteit van Oost-Londen. De Britse dochter van Volker Wessels zorgt zowel voor het ontwerp als de bouw van het complex. Het gebouw van drie verdiepingen krijgt een nuttig vloeroppervlak van 3850 vierkante meter. De kern van de bibliotheek bestaat uit hoogwaardig beton. […]

Volker Fitzpatrick realiseert voor bijna tien miljoen euro een nieuwe bibliotheek voor de universiteit van Oost-Londen. De Britse dochter van Volker Wessels zorgt zowel voor het ontwerp als de bouw van het complex. Het gebouw van drie verdiepingen krijgt een nuttig vloeroppervlak van 3850 vierkante meter.

De kern van de bibliotheek bestaat uit hoogwaardig beton. Aan de buitenzijde wordt baksteen en glas toegepast. Centraal in het gebouw zorgt een koepelvormig glasraam voor de toetreding van natuurlijk daglicht, waarvan ook een bamboetuin profiteert. Het regenwater wordt in het duurzame gebouw om de toiletten door te spoelen.

Reageer op dit artikel