nieuws

‘Faillissement Houtskeletbouw dubieus’

bouwbreed Premium

‘Faillissement Houtskeletbouw dubieus’

Volgens FNV Bouw zit er een luchtje aan de ondergang van Houtskeletbouw Alphen. Het faillissement moet worden onderzocht.

Houtskeletbouw Alphen, onderdeel van bouwbedrijf R.A. van Leeuwen, werd dinsdag door de rechter failliet verklaard. Zestien van de negentien werknemers verloren als gevolg daarvan hun baan. De producent van houten prefab-elementen voor de nieuwbouw wijt de ondergang aan de economische crisis. Het bedrijf leed daardoor al jaren verlies.

FNV Bouw vermoedt echter dat er meer aan de hand is. Eind vorig jaar gaf de directie zelf nog aan dat het bedrijf last heeft van een hoog ziekteverzuim, een beroerde ligging van de fabriek, een slechte opslagcapaciteit en de dure bouw-cao.

Reageer op dit artikel