nieuws

Energy Valley wil betere aanpak voor plaatsen windmolens

bouwbreed Premium

Energy Valley wil betere aanpak voor plaatsen windmolens

Er moet een andere aanpak komen voor het plaatsen van windmolens in Noord-Nederland. Dat zegt directeur Gerrit van Werven van de stichting Energy Valley in zijn Nieuwjaarsspeech.

Windenergie, zowel op land als op zee, is belangrijk voor de ontwikkeling van Noord-Nederland als energieregio. Het is een efficiënte wijze van duurzame energie waarmee veel werkgelegenheid is gemoeid. Om te zorgen voor meer regie en duidelijkheid over het plaatsen van windmolens op land in het Noorden, pleit Energy Valley voor een platform waar het rijk, provincies, gemeenten, ontwikkelaars en belangenverenigingen elkaar ontmoeten om tot afspraken te komen. Daarnaast heeft Energy Valley samen met de Nederlandse Wind Associatie (NWEA) een voorstel gemaakt om windenergie op zee 40% goedkoper te maken. Voor de kust van Noord-Nederland moet dan ook een groot demoproject worden gerealiseerd van 700 Megawatt, met Den Helder en de Eemshaven als logistieke knooppunten.

Kijk voor meer informatie op de site van Energy Valley

Reageer op dit artikel