nieuws

Eén EU-loket voor grensoverschrijdende btw

bouwbreed

Eén EU-loket voor grensoverschrijdende btw

De Europese Commissie wil één loket waar bedrijven die in meerdere EU-landen actief zijn hun btw-verplichtingen kunnen voldoen. Dat scheelt die bedrijven veel tijd en geld.

In eerste instantie wil de commissie het eenloketsysteem toe laten passen op e-commerce, omroep- en telecommunicatiediensten. Dat moet per 2015 gebeuren. Daar wil de commissie het echter niet bij laten. Daarna moet het systeem in andere sectoren worden uitgerold zodat het een paar jaar later voor alle sectoren gaat gelden. Momenteel hebben bedrijven die in andere landen hun diensten aanbieden, te maken met de belastingdiensten van alle EU-landen waar ze actief zijn. Dat maakt het werken omslachtig en duur. In de toekomst zal het eenloketsysteem ervoor moeten zorgen dat bedrijven alleen nog maar in het land van vestiging met de Belastingdienst te maken hebben.

Reageer op dit artikel