nieuws

D66 wil rapport van Duitse ‘professoren’

bouwbreed

-D66-Kamerlid Stientje van Veldhoven heeft staatssecretaris Bleker gevraagd om de rapporten van de Duitse deskundigen die het Deltares-rapport over de natuurcompensatie voor de verdieping van de Westerschelde een goedkeurend stempel zouden hebben gegeven. Aanleiding is een onderzoekje van Vrij Nederland waaruit blijkt dat de twee deskundigen, hydrobioloog Justus van Beusekom en waterbouwer Harro Heyer, geen […]

-D66-Kamerlid Stientje van Veldhoven heeft staatssecretaris Bleker gevraagd om de rapporten van de Duitse deskundigen die het Deltares-rapport over de natuurcompensatie voor de verdieping van de Westerschelde een goedkeurend stempel zouden hebben gegeven.

Aanleiding is een onderzoekje van Vrij Nederland waaruit blijkt dat de twee deskundigen, hydrobioloog Justus van Beusekom en waterbouwer Harro Heyer, geen hoogleraar zijn en ook het wetenschappelijk gehalte van het rapport van Deltares nooit hebben beoordeeld. Sterker nog, Van Beusekom heeft aangegeven dat ontpoldering van de Hedwigepolder de meest elegante oplossing is. Bleker liet eerder weten dat de twee deskundigen zijn beleid juist steunen.

Reageer op dit artikel