nieuws

Cadac verbreedt zich met NPQ CAD naar installatiemarkt

bouwbreed

Cadac verwacht door de overname van softwareontwerper NPQ CAD door te stomen naar een omzet van 7 miljoen euro. Vorig jaar haalde het bedrijf nog slechts 2,4 miljoen uit de markt.

Directeur Jan Baggen noemt de overname een belangrijke strategische stap. Cadac kan voortaan ook de sector installatie bedienen en verbreedt daarmee de mogelijkheden van zijn Bouw Informatie Model.

NPQ CAD Solutions maakt ontwerpsoftware voor de installatiebranche. Cadac richt zich vooral op architecten en ingenieurs. NPQ en Cadac werkten al wel regelmatig samen om 3D-modellen en data van installatietechnische en bouwkundige componenten over elkaar heen te leggen.

Dat was geen ideale situatie. Wegens complexere gebouwen moeten constructie en installatietechniek in een vroeger stadium op elkaar afgestemd. “Cadac miste de beheer- en ontwerpsoftware voor de installatietechniek en NPQ CAD Solutions ontbrak het aan deze software voor de architect en constructeur. We boden elk een halve oplossing”, zegt Baggen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels