nieuws

Bpf bouw verlaagt pensioenen niet

bouwbreed

Bpf bouw verlaagt pensioenen niet

Het pensioenfonds voor de bouw verwacht volgend jaar de pensioenen niet te hoeven verlagen. Dat maakte het donderdag bekend.

Bpf Bouw is een van de weinige grote pensioenfondsen in Nederland die volgend jaar de pensioenen niet verlaagt. De dekkingsgraad steeg in het vierde kwartaal van 2011 naar 99,8 procent. Aan het einde van het derde kwartaal van 2011 was de dekkingsgraad nog 96,4 procent. 105 procent is de ondergrens. Het voornemen van het pensioenfonds betekent dat de pensioenen voor het derde opeenvolgende jaar niet verhoogd worden. Normaal gesproken worden de pensioenen met de gemiddelde loonstijging opgehoogd.

Bekijk het historisch overzicht van de dekkingsgraad van Bpf Bouw

Reageer op dit artikel