nieuws

Bouwend Nederland niet blij met dwarsbomende AFM

bouwbreed Premium

Bouwend Nederland niet blij met dwarsbomende AFM

Bouwend Nederland reageert verbijsterd op de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Die roept banken op startende tweeverdieners niet stukken makkelijker aan een hogere hypotheek te helpen om te voorkomen dat er onverantwoorde kredieten worden verstrekt.

Bouwend Nederland snapt niet waar de AFM zich mee bemoeit. “Het Nibud heeft alles uitgebreid doorgerekend. De AFM bemoeit zich nu met politiek, dat is niet de bedoeling. Bovendien helpt deze actie de woningmarkt niet bepaald. De voorstellen zijn bedoeld om de woningmarkt via de onderzijde weer in beweging te krijgen. Juist die belangrijke startersgroep wordt hiermee op slot gezet”, reageert de branchevereniging.

De AFM is over het algemeen wel te spreken over de nieuwe Gedragscode Hypothecaire Financieringen die sinds het nieuwe jaar geldt.

Reageer op dit artikel