nieuws

Bouwbedrijven verwachten verdere winstval

bouwbreed Premium

Bouwbedrijven verwachten verdere winstval

Bouwbedrijven uit het mkb verwachten dat dit jaar hun bedrijfsresultaten met 8 procent zullen verslechteren. Dat blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau EIM.

De dalende bouwproductie is een van de oorzaken. Klom vorig jaar de productie nog met 4,5 procent omhoog, dit jaar wordt een daling van 2,5 procent verwacht. Daarnaast is de prijzenoorlog nog in volle hevigheid bezig. ING Economisch Bureau verwacht ook een productiedaling. De bankeconomen rekenen op een krimp van 2 procent.

Over de werkgelegenheid zijn bouwondernemers een stuk somberder dan in het voorjaar van 2011. Rekenden ze toen nog op iets meer banen, nu gaan ze ervan uit dat 7000 van de 356.000 werknemers hun baan verliezen.

Lees het Kwartaalbericht Bouw van ING Economisch Bureau

Reageer op dit artikel