nieuws

Bouw Maankwartier Heerlen vrijwel zeker

bouwbreed Premium

De bouw van het Maankwartier in het stationsgebied van Heerlen gaat vrijwel zeker door, nu het Rijk de Heerlense woningstichting Weller toestemming heeft verleend om als ontwikkelaar aan de slag te gaan. In de buurt van het huidige station wordt een tijdelijk station gebouwd. Weller steekt 30 miljoen euro in het plan, dat in totaal […]

De bouw van het Maankwartier in het stationsgebied van Heerlen gaat vrijwel zeker door, nu het Rijk de Heerlense woningstichting Weller toestemming heeft verleend om als ontwikkelaar aan de slag te gaan. In de buurt van het huidige station wordt een tijdelijk station gebouwd.

Weller steekt 30 miljoen euro in het plan, dat in totaal 160 miljoen kost. De gemeente betaalt 12 miljoen, de rest bestaat uit subsidies, en investeringen door aannemer en NS Poort. Het Rijk verleende toestemming nadat de corporatie Bouwontwikkeling Jongen BV bereid had gevonden de eindbelegging van de openbare parkeerplaatsen, 6100 vierkante meter supermarkt en 4000 vierkante meter kantoorruimte voor haar rekening te nemen.

Reageer op dit artikel