nieuws

Bekisting uit keersluis Heumen

bouwbreed

Bekisting uit keersluis Heumen

Medewerkers van Besix Nederland uit Barendrecht verwijderen de bekisting in de fundering van de nieuwe keersluis in het Maas-Waalkanaal bij Heumen. Besix werkt sinds vorig jaar aan de tweede sluis, een design & build-project in opdracht van Rijkswaterstaat. In het voorjaar zijn de twee betontorens met ‘lantaarn’, elk 25 meter hoog, gereed. Daarna wordt de […]

Medewerkers van Besix Nederland uit Barendrecht verwijderen de bekisting in de fundering van de nieuwe keersluis in het Maas-Waalkanaal bij Heumen. Besix werkt sinds vorig jaar aan de tweede sluis, een design & build-project in opdracht van Rijkswaterstaat. In het voorjaar zijn de twee betontorens met ‘lantaarn’, elk 25 meter hoog, gereed. Daarna wordt de verbindingsbalk geplaatst, die onder andere nodig is voor de stabiliteit. In de loop van de zomer plaatst het bedrijf de 120 ton zware hefdeur. De verwachte oplevering van het sluiscomplex is januari 2013. Daarna heeft Besix nog een onderhoudscontract voor twee jaar. De nieuwe keersluis ligt pal naast de oude, waardoor tweerichtingsverkeer voor de scheepvaart mogelijk wordt. De Heumense sluis maakt deel uit van het project Maaswerken, waarin Rijkswaterstaat over een traject van 222 kilometer aan een beter bevaarbare Maas werkt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels