nieuws

Antennes voor telecom passen ook in top Wintrack-mast

bouwbreed

Antennes voor telecom passen ook in top Wintrack-mast

Antennes voor het mobiele netwerk kunnen goed bovenin de nieuwe Wintrack-elektriciteitsmasten worden ingebouwd.

Dat wees een proef uit die Volker Wessels Telecom Netwerk Solutions uitvoerde in opdracht van de beheerder van de masten, Novec.

Het bedrijf gaat de komende jaren honderden elektriciteitsmasten van het type Wintrack plaatsen voor nieuwe hoogspanningsnetwerken van transporteur Tennet. Behalve de bouw van masten legt Volker Wessels zich toe op de aanleg van communicatienetwerken. Deze installaties van kleine antennes worden ingebouwd in de bestaande vakwerkmasten. Daardoor ontstond de vraag of inbouw in de Wintrack-mast ook mogelijk zou zijn.

Reageer op dit artikel