nieuws

Annemieke Nijhof gaat van Grontmij naar Tauw

bouwbreed

Annemieke Nijhof wordt directielid bij het in Deventer gevestigde ingenieursbureau Tauw. Afgelopen zomer trad ze toe tot het bestuur van Grontmij maar zei dat concern vaarwel vanwege de scherpe koersverandering van de beursgenoteerde onderneming uit De Bilt. Bij Grontmij zijn in minder dan een halfjaar tijd vier van de vijf bestuurders vervangen, waaronder topman Sylvo […]

Annemieke Nijhof wordt directielid bij het in Deventer gevestigde ingenieursbureau Tauw. Afgelopen zomer trad ze toe tot het bestuur van Grontmij maar zei dat concern vaarwel vanwege de scherpe koersverandering van de beursgenoteerde onderneming uit De Bilt.

Bij Grontmij zijn in minder dan een halfjaar tijd vier van de vijf bestuurders vervangen, waaronder topman Sylvo Thijsen.

Ingenieur Nijhof (1966) keert terug naar het bedrijf waar ze van 1991 tot 1998 hoofd van de afdeling water was. Na Tauw begaf Nijhof zich naar de bestuurlijke kant en werd behalve raadsadviseur van de premier directeur-generaal op het gebied van water bij het toenmalige ministerie van Verkeer en Waterstaat.

“Ingenieursbureaus leveren een onmisbare bijdrage aan de duurzame ontwikkeling van onze samenleving. Daar ben ik onverminderd enthousiast over”, zegt Nijhof. “Water speelt een grote rol, evenals ruimtelijke kwaliteit en duurzaamheid. Na jaren te hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van beleid, vind ik het geweldig om me bij Tauw te kunnen richten op de realisatie.”

Reageer op dit artikel