nieuws

AM schrapt vijftig banen

bouwbreed Premium

Ontwikkelaar AM schrapt een kwart van zijn arbeidsplaatsen. De BAM-dochter trekt zich terug uit de krimpgebieden en richt zich voortaan vooral op de sterk geachte markten.

De heroriëntering gaat gepaard met het verlies van vijftig arbeidsplaatsen. De werkgebieden Utrecht en Noord-Oost worden samengevoegd tot één regio. Hetzelfde gebeurt met Zuid-Holland en Zuid/Zeeland. Samen met Noord-Holland, dat ongewijzigd blijft, beschikt AM organisatorisch voortaan over drie regio’s.

De ontwikkelaar constateert structurele veranderingen in de Nederlandse markten. Spreekt zelfs van een kloof tussen de sterke marktgebieden en de regio’s waar sprake is van krimp. AM kiest voor de economisch sterke kerngebieden van het land plus de interessante regio’s en steden daarbuiten. Zowel de particulier als de belegger zal voortaan eerder en nadrukkelijker bij het ontwikkelingsproces worden betrokken.

AM zegt bij zijn projecten te sturen op kortere ontwikkelingstijden en lagere kosten. Daarbij worden de banden aangehaald met beleggers en corporaties. Nieuwe methoden zullen worden toegepast zoals crowd sourcing. Het advies aan en de begeleiding van de particuliere woonconsument komt hoger op de prioriteitenlijst.

De nieuwe strategie en de personele consequenties hebben volgens AM geen betrekking op het commerciële vastgoedbedrijf Real Estate Development. De ondernemingsraad heeft de gewijzigde koers inmiddels voorzien van een positief advies.

Reageer op dit artikel