nieuws

ABB maakt zonwering ‘intelligent’

bouwbreed Premium

ABB biedt een ‘intelligente’ besturing voor onder meer de zonwering. Deze i-bus KNX jaloezie-/rolluikaktoren JRA/S helpen de temperatuur in een gebouw op peil te houden. Het systeem voorkomt met het dichtdoen van de zonwering dat een ruimte te warm wordt. De besturing kan via een luchtkwaliteitsensor ook ventilatieschuiven en dakramen openen en dichtdoen. Voor grote […]

ABB biedt een ‘intelligente’ besturing voor onder meer de zonwering. Deze i-bus KNX jaloezie-/rolluikaktoren JRA/S helpen de temperatuur in een gebouw op peil te houden. Het systeem voorkomt met het dichtdoen van de zonwering dat een ruimte te warm wordt.

De besturing kan via een luchtkwaliteitsensor ook ventilatieschuiven en dakramen openen en dichtdoen.

Voor grote projecten kunnen de instellingen van een kanaal naar een of meer andere worden gekopieerd.

ABB levert uiteenlopende uitvoeringen van zijn aktoren. Afhankelijk van de uitvoering stellen de aangesloten motoren zichzelf in. De letters KNX verwijzen naar de standaard voor gebouwautomatisering.

Reageer op dit artikel