nieuws

‘Aannemer herstelt plafond Breda’

bouwbreed

‘Aannemer herstelt plafond Breda’

Bouwbedrijf Van Grunsven uit Erp zal de schade aan het gebouw Den Hertogh in Breda herstellen. Het plafond onder het overstek bij de entree kwam donderdag volledig naar beneden.

“De servicedienst van Van Grunsven zal het oplossen”, meldt Bart Hogenbosch, voorlichter van AM Wonen Zuid in Eindhoven, de opdrachtgever van het appartementengebouw. “Ik heb geen technische informatie over het plafond beschikbaar, maar de aannemer zal het anders moeten uitvoeren, de constructie moet tegen een storm kunnen.” Volgens de website van bouwbedrijf Van Grunsven is het complex op 11 april 2011 opgeleverd. Het bedrijf is wegens de wintersluiting niet bereikbaar en de storingsdienst zegt van niets te weten. De plafondhangers steken nog uit de onderzijde van de betonnen vloer, maar de plafondplaten en de metalen profielen liggen op de bestrating voor de entree. Voorzover bekend zijn geen slachtoffers gevallen.

Hoofdconstructeur

Het appartementengebouw Den Hertogh is ontworpen door Gulikers Architecten uit Maastricht. “Wij hebben aangegeven dat het plafond moest bestaan uit vochtbestendige plaat en een ophangconstructie, maar wij hebben het niet gedetailleerd of uitgerekend”, aldus Joost Langen van Gulikers Architecten. Hij verwijst naar DHV Constructeurs in Eindhoven. “Wij zijn de constructeur van de hoofddraagconstructies”, bevestigt Theo van der Hoeven, vakgroephoofd bij DHV Eindhoven. “Maar wij bemoeien ons niet met plafondconstructies, die zitten niet in ons pakket.” Volgens Van der Hoeven bestaat het overstek uit een betonvloer van zo’n anderhalve meter dik.

Kijk hier naar foto’s van de ravage na het neerstorten van het plafond van nieuwbouwcomplex Den Hertogh

Reageer op dit artikel