nieuws

A2-tunnel Utrecht nog deze maand open

bouwbreed Premium

Rijkswaterstaat stelt nog deze maand de A2-landtunnel open. In het weekend van 27 tot 30 januari wordt de eerste, meest westelijke buis aangesloten op de A2. In de drie daarop volgende weekenden volgen de andere drie tunnelbuizen. Daarmee is eindelijk de hele verbrede A2 tussen Den Bosch en Amsterdam opgeleverd en kan het verkeer overal […]

Rijkswaterstaat stelt nog deze maand de A2-landtunnel open. In het weekend van 27 tot 30 januari wordt de eerste, meest westelijke buis aangesloten op de A2. In de drie daarop volgende weekenden volgen de andere drie tunnelbuizen.

Daarmee is eindelijk de hele verbrede A2 tussen Den Bosch en Amsterdam opgeleverd en kan het verkeer overal over twee keer vijf rijstroken razen. Het wachten was nog op de gemeente Utrecht die afgelopen dinsdag positief besliste over de openstellingsvergunning. Sinds dik een jaar was een discussie gaande tussen Rijkswaterstaat en bouwcombinatie Dodo over het veiligheidsniveau van de 1650 meter lange tunnel. Het besturingssysteem is aangepast en in oktober vonden de laatste testen plaats.

Reageer op dit artikel