nieuws

Miljoenenschade door mislukte renovatie metro

bouwbreed

De mislukte renovatie van het Amsterdamse metronetwerk levert de gemeente een schadepost op van 9,5 miljoen euro. Dat blijkt uit een brief die wethouder Eric Wiebes naar de gemeenteraad heeft gestuurd. Vorig jaar ging de metrotunnel tussen Amsterdam CS en het Amstelstation bijna vijf weken dicht, maar door geruzie tussen de gemeente en bouwcombinatie Croon-Spie-Wolter&Dros […]

De mislukte renovatie van het Amsterdamse metronetwerk levert de gemeente een schadepost op van 9,5 miljoen euro. Dat blijkt uit een brief die wethouder Eric Wiebes naar de gemeenteraad heeft gestuurd.

Vorig jaar ging de metrotunnel tussen Amsterdam CS en het Amstelstation bijna vijf weken dicht, maar door geruzie tussen de gemeente en bouwcombinatie Croon-Spie-Wolter&Dros werd er niet gewerkt. De onnodige sluiting kostte de gemeente 2,5 miljoen euro, de vervolgschade als gevolg van het conflict komt uit op zeven miljoen euro.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels