nieuws

De Nijs piekt in crisisjaar met omzet van 156 miljoen euro

bouwbreed

M.J. de Nijs en Zonen heeft vorig jaar een voor zijn doen bijzonder hoge omzet van 156 miljoen euro behaald.

Dat blijkt uit het jaarverslag dat de Noord-Hollandse aannemer heeft geponeerd bij de Kamer van Koophandel.

De opbrengsten lagen ruim een kwart hoger dan in 2009, toen De Nijs een omzet van 123 miljoen noteerde. De bouwer dankt de omzetpiek van afgelopen jaar aan “het grote aantal werken en een volledig bezette productie”.

De Nijs benadrukt dat de omzet van 2010 niet maatgevend is voor het bedrijf. “In 2010 hebben we volledig door kunnen produceren, zodat een fors hogere productie werd gerealiseerd. Een productomvang van circa 130 miljoen geeft echter een juiste indicatie. Onze organisatie is in feite daarop ook afgestemd.”

Voor dit jaar rekent de directie op een omzet van 135 miljoen. Daarvoor is het wel zaak om nog een aantal orders binnen te halen. “De orderportefeuille is tot het najaar goed gevuld. We zien nog kansen in de aanbestedingsmarkt en vanuit onze eigen projectontwikkeling. Het feit dat we nog steeds aanvragen ontvangen, geeft vertrouwen.”

Van de 156 miljoen aan omzet die De Nijs vorig jaar behaalde, was 18 procent afkomstig uit eigen ontwikkeling, ruim 60 procent van opdrachtgevers en een kleine 20 procent van samenwerkingsverbanden. De aannemer heeft Noord-Holland als werkgebied, met de regio Amsterdam als zwaartepunt; ruim 80 procent van opbrengsten werd in en om de hoofdstad gerealiseerd.

Met een omzet van 82 miljoen is woningbouw de belangrijkste activiteit van De Nijs. De bouwer haalde daarnaast 59 miljoen uit utiliteitsbouw. Restauratie en onderhoud brachten 12 miljoen op.

De Nijs boekte over 2010 een bedrijfsresultaat van 5,1 miljoen. Dat is bijna 38 procent meer dan in het jaar ervoor. De nettowinst steeg met een derde tot 4,4 miljoen. Het rendement op eigen vermogen bedroeg 23,8 procent. Voor dit jaar mikt het bedrijf op een winst op het eigen vermogen van 20 procent.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels