nieuws

Eindhoven schaft welstandsbeleid af

bouwbreed

De gemeente Eindhoven schaft het welstandsbeleid af. Eindhoven is daarmee de tweede gemeente in Nederland die het zonder welstandscommissie en welstandsnota stelt. De Brabanders willen zo ruimte geven aan innovatie en regels verder vereenvoudigen. In kwetsbare gebieden stelt de gemeente vooraf kaders en toetst zij achteraf. De Federatie Welstand is niet blij met het besluit. […]

De gemeente Eindhoven schaft het welstandsbeleid af. Eindhoven is daarmee de tweede gemeente in Nederland die het zonder welstandscommissie en welstandsnota stelt. De Brabanders willen zo ruimte geven aan innovatie en regels verder vereenvoudigen. In kwetsbare gebieden stelt de gemeente vooraf kaders en toetst zij achteraf. De Federatie Welstand is niet blij met het besluit. De organisatie vreest verloedering van de woonomgeving. “De gemeente kan nu niet meer optreden tegen slecht materiaalgebruik, verveloze kozijnen en lelijke bouwsels”. De gevreesde verloedering leidt volgens de organisatie weer tot waardeverlies en een gevoel van onveiligheid.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels