nieuws

Huisaannemer van gemeente valt in ongenade

bouwbreed

Aannemingsbedrijf Van den Tempel Bouw & Ontwikkeling krijgt vrijwel geen opdrachten meer van de gemeente Schiedam. De oorzaak is een privégeschil met de burgemeester.

De Schiedamse bouwer lijdt hierdoor aanzienlijke schade. Directeur Richard Breugem reageert op publicaties in het AD/Rotterdams Dagblad. Ambtenaren van de gemeente Schiedam hebben in die krant gezegd dat zij op last van de Schiedamse VVD-burgemeester Wilma Verver-Aartsen geen opdrachten meer aan Van den Tempel mogen verstrekken. Verver-Aartsen zegt echter dat Van den Tempel minder werk voor de gemeente doet omdat de aanbestedingsprocedure is gewijzigd. Volgens Breugem is dat onjuist. “Het overgrote deel van de werkzaamheden bestaat uit losse onderhouds- en serviceopdrachten die in regie worden uitgevoerd.’’

Van den Tempel – sinds 2003 hofleverancier – behoorde altijd tot de huisaannemers van de gemeente. De suggestie van de burgemeester dat de gehanteerde prijzen voor opdrachten te hoog waren ervaart het bedrijf als “een onterechte aanval op onze goede reputatie.” Het bouwbedrijf kwam met de burgemeester en haar echtgenoot in conflict na de verbouwing van hun woning in 2008. Van den Tempel heeft beslag laten leggen op het huis, omdat er nog een rekening van ruim drie ton openstaat.

Lees hier meer over het geschil tussen Aannemingsbedrijf Van den Tempel Bouw & Ontwikkeling en de burgemeester!

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels