nieuws

Bond dreigt BAM Rail met staking

bouwbreed

FNV Bondgenoten eist dat BAM Rail snel meer personeel inschakelt om zo de “immense” werkdruk binnen het spoorbedrijf te verminderen. De vakbond stelt acties in het vooruitzicht als de onderneming niet voor woensdagavond aanstaande instemt met haar wensen. Daarbij denkt FNV Bondgenoten aan werkonderbrekingen, maar ook aan “stakingen voor langere duur”. Het ultimatum is vrijdag […]

FNV Bondgenoten eist dat BAM Rail snel meer personeel inschakelt om zo de “immense” werkdruk binnen het spoorbedrijf te verminderen.

De vakbond stelt acties in het vooruitzicht als de onderneming niet voor woensdagavond aanstaande instemt met haar wensen. Daarbij denkt FNV Bondgenoten aan werkonderbrekingen, maar ook aan “stakingen voor langere duur”.

Het ultimatum is vrijdag in een brief aan de directie van BAM Rail verstrekt.

Behalve meer personeel eist de bond daarin ook dat BAM Rail de huidige standplaatsen van de onderhoudsmonteurs handhaaft. Daarnaast moet de spooraannemer een vierwekelijks werkoverleg invoeren en vaste aanspreekpunten voor de werknemers aanstellen.

De vakbond en BAM Rail praten al geruime tijd over het verminderen van de werkdruk. Bestuurder Egon Groen van FNV Bondgenoten constateert echter dat er na drie gesprekken en meerdere briefwisselingen “een onoverbrugbaar verschil bestaat in wederzijdse standpunten”. Hij ziet daarom geen andere mogelijkheid dan te dreigen met acties. “De druk op de monteurs is nog steeds onaanvaardbaar hoog en zal zonder maatregelen alleen maar toenemen”, schrijft hij.

Een woordvoerder van BAM wilde vrijdag niet inhoudelijk reageren op de brief van de vakbond. “Wij zullen de brief van FNV Bondgenoten netjes beantwoorden. Daarna zijn we pas bereid ons standpunt publiekelijk kenbaar te maken.”

Groen toonde zich begin dit jaar nog content met de opstelling van BAM Rail. Hij zei toen dat het bedrijf, anders dan andere spooraannemers, constructief meedenkt over oplossingen in het conflict over werktijden en planning van werkzaamheden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels