nieuws

Ikea blaast hoofdkantoor in Utrecht af

bouwbreed

Ikea laat definitief geen nieuw hoofdkantoor in Utrecht bouwen. De concernleiding van de Zweedse multinational besloot, vanwege de negatieve economische ontwikkeling in Nederland, het Nederlandse hoofdkantoor in Amsterdam te houden. De uitbreiding van de Utrechtse vestiging op de woonboulevard in de wijk Kanaleneiland, langs de A12, gaat wel door, laat een woordvoerder weten. De winkel […]

Ikea laat definitief geen nieuw hoofdkantoor in Utrecht bouwen.

De concernleiding van de Zweedse multinational besloot, vanwege de negatieve economische ontwikkeling in Nederland, het Nederlandse hoofdkantoor in Amsterdam te houden. De uitbreiding van de Utrechtse vestiging op de woonboulevard in de wijk Kanaleneiland, langs de A12, gaat wel door, laat een woordvoerder weten. De winkel wordt twee keer zo groot, op het dak van de parkeergarage komen twee voetbalvelden. De verbouwing van circa 80 miljoen euro begint vermoedelijk in maart. De werkzaamheden nemen zo’n drie jaar in beslag.

Het Utrechtse gemeentebestuur is teleurgesteld dat het hoofdkantoor niet in de Domstad komt, omdat Ikea een enorme impuls voor het gebied zou betekenen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels