nieuws

Elektronica stuwt koperprijs

bouwbreed

De prijzen van non ferrometalen schieten omhoog. Zink werd 7 procent duurder, koper en aluminium 6 procent. Voor lood wordt 4 procent meer neergeteld. De metaalhonger van Azië drijft de prijzen op. Wie koper nodig heeft, betaalt mee aan de prijsstijgingen vanwege de groeiende vraag naar elektronica voor de consumenten. De onrust in de Arabische […]

De prijzen van non ferrometalen schieten omhoog. Zink werd 7 procent duurder, koper en aluminium 6 procent. Voor lood wordt 4 procent meer neergeteld. De metaalhonger van Azië drijft de prijzen op. Wie koper nodig heeft, betaalt mee aan de prijsstijgingen vanwege de groeiende vraag naar elektronica voor de consumenten.

De onrust in de Arabische gebieden maakt de wereldmarkten onrustig. Brandstoffen als olie en cokes zullen 15 tot 30 procent duurder worden. Dat betekent de opmaat van prijsstijgingen van alle producten waar olie als grondstof of transport bij komt kijken.

Zand en grind houden zich koest. De prijsstijgingen kunnen niet lang meer op zich laten wachten. Ook in de houthoek valt weinig beweging te registreren. De afzet valt blijkbaar nog tegen. Balkstaal werd afgelopen week 3 procent duurder. De prijs van betonstaal bleef gelijk. Wat betaald wordt is niet alleen afhankelijk van de vraag naar staal maar ook van de prijzen van cokes.

De prijzen van de kunststoffen springen wat op en neer. PVC en HDPE werden respectievelijk 1 en 2 procent duurder. PP daarentegen verloor een procent.

(NBI)

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels