nieuws

Zes letters van Rotterdam Centraal Station gestolen

bouwbreed Premium

Zes van de letters die vroeger op het dak van het treinstation van Rotterdam de woorden Centraal Station vormden, zijn gestolen. Het gaat om 3 A’s en een I, N en S. De letters moeten op de nieuwe stationshal komen te staan als verwijzing naar het oude stationsgebouw dat werd ontworpen door de Nederlandse architect […]

Zes van de letters die vroeger op het dak van het treinstation van Rotterdam de woorden Centraal Station vormden, zijn gestolen. Het gaat om 3 A’s en een I, N en S. De letters moeten op de nieuwe stationshal komen te staan als verwijzing naar het oude stationsgebouw dat werd ontworpen door de Nederlandse architect Sijbold van Ravesteijn. De gemeente acht de kans dat de letters nog boven water komen klein en wil nu replica’s van alle letters op het nieuwe stationsgebouw plaatsen. De letters werden ontvreemd uit een loods van ProRail.

Reageer op dit artikel