nieuws

Waterschap aansprakelijk voor ruimen bommen

bouwbreed

Waterschap aansprakelijk voor ruimen bommen

Hoogheemraadschap Amstel, Gooi & Vecht wordt aansprakelijk gesteld voor het ruimen van de twee bommen die zijn gevonden in schepen in het oosten van de provincie Utrecht. Dat hebben de drie betrokken gemeentes bekend gemaakt.

De zware vliegtuigbommen werden gevonden in bagger dat door het waterschap bij Weesp uit de Vecht is gehaald. De gemeentes Rhenen, Utrechtse Heuvelrug en Buren (Gelderland) hebben veel kosten gemaakt om de explosieven veilig te kunnen ontmantelen.

Burgemeester Naafs van Utrechtse Heuvelrug vindt het onvoorstelbaar dat de explosieven zomaar door de hele provincie Utrecht langs dichtbevolkte gebieden hebben kunnen varen. Tegen RTV Utrecht zei hij dat de gemeentes minister Opstelten van veiligheid gaan melden dat de regelgeving tekortschiet.

Reageer op dit artikel