nieuws

Verslechtering stemmingbij ontwerpers en bouwers

bouwbreed

Het optimisme in de bouw is sinds het voorjaar flink afgenomen. Van de bouwers stelt 38 procent zich in op dalende omzetten. In mei bleef het aandeel aannemers dat de orderportefeuille zag leeglopen nog beperkt tot 21 procent. Volgens de door het EIB opgestelde Monitor Bouwketen is de stemming in alle bouwbranches verslechterd. Van de […]

Het optimisme in de bouw is sinds het voorjaar flink afgenomen. Van de bouwers stelt 38 procent zich in op dalende omzetten. In mei bleef het aandeel aannemers dat de orderportefeuille zag leeglopen nog beperkt tot 21 procent. Volgens de door het EIB opgestelde Monitor Bouwketen is de stemming in alle bouwbranches verslechterd. Van de architecten- en ingenieursbureaus kampt de helft met krimp. In de installatiesector zegt 43 procent omzetdaling te verwachten. Hoewel de bouw in mineur is, kent de bedrijfstak tal van bedrijven waar de activiteiten zullen toenemen. Van de installatiebedrijven verwacht 33 procent meer werk. Bij architecten, ingenieurs en schilders schommelt het percentage groeiers tussen de 10 en 16 procent.

Reageer op dit artikel